22 Juli 2018
Home > Nieuws > Handel > Branche > Unilever tevreden over duurzaamheidsprogramma

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Unilever tevreden over duurzaamheidsprogramma

ROTTERDAM - Het Brits-Nederlandse voedingsmiddelenconcern Unilever is tevreden over de resultaten die het bedrijf in de Benelux behaalt met het Sustainable Living Plan.

Dat blijkt uit het lokale voortgangsverslag dat vandaag in Rotterdam is gepresenteerd. In de Benelux is vooral voortgang geboekt op het gebied van eco-efficiency in de fabrieken en de logistieke keten, duurzame landbouw en veehouderij en het uitrollen van duurzame innovaties. Unilever Benelux integreert duurzaamheid in steeds meer productinnovaties. Zo brengt Robijn vanaf mei 2013 wascapsules in zakken op de Nederlandse markt, in plaats van in plastic dozen. Deze overstap zorgt per wasbeurt voor een besparing van 32 procent op verpakkingsmateriaal. Een andere innovatie van Unilever is de nieuwe technologie ‘cool blending’. Hierbij zijn de vetpercentages in diverse producten van Becel verlaagd, terwijl het aandeel essentiële Omega 3- en 6-vetzuren is behouden.

Eco-efficiency
Door maatregelen om de eco-efficiency van Unilever-fabrieken te verbeteren, zoals het terugdringen van energie- en watergebruik en afval, bespaarde Unilever vanaf 2008 wereldwijd meer dan 300 miljoen euro op productiekosten. In 2012 daalde de CO2-uitstoot in de Benelux-fabrieken met 4 procent ten opzichte van 2011 en met 44 procent vergeleken met 2008. Ook het watergebruik in de fabrieken in België en Nederland daalde met 4 procent. In de logistieke keten realiseerde Unilever in de Benelux een CO2-reductie van bijna 30 procent ten opzichte van 2011. Met name de verschuiving van vier naar één ijsdistributiecentrum droeg volgens het concern bij aan de reductie.

Samenwerken
Frank Weijers, chairman Unilever Benelux is trots op de bijdrage die Unilever in de Benelux aan de voortgang van het wereldwijde Unilever Sustainable Living Plan heeft geleverd. “We zien in de Benelux goede vorderingen op het gebied van het terugdringen van CO2-uitstoot in onze fabrieken, het duurzaam betrekken van grondstoffen en de uitrol van duurzame innovaties. We staan echter ook voor aanzienlijke uitdagingen. Deze uitdagingen kunnen we alleen het hoofd bieden als bedrijven, overheden en NGO’s nog meer gaan samenwerken. In de Benelux geven we dit onder andere vorm door partnerships met de Johan Cruyff Foundation, het Wereld Natuur Fonds, JOGG/Viasano, de Voedselbank en door onze deelname aan Het Vinkje.”

Bron: Levensmiddelenkrant

Introducties & Acties

DubbelFrisss Light Framboos & Cranberry

Door de toenemende vraag naar laagcalorische concepten en door het succes van de twee huidige...

DubbelFrisss Bruisend Bronwater

DubbelFrisss komt met een geheel nieuwe propositie, namelijk: Bruisend Bronwater met 10% Fruitsap...

Nieuw: CoolBest Smoothies

Iedereen kent CoolBest van de lekkere sappen in de koeling, waarmee het merk de categorie heeft...