19 Augustus 2018
Home > Nieuws > Handel > Branche > Blokker ziet winst sterk dalen

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Blokker ziet winst sterk dalen

NIEUWVEEN – De nettowinst van Blokker Holding is vorig jaar met ongeveer een derde gedaald van 128 miljoen euro naar 86 miljoen euro.

De omzet van het moederbedrijf van onder andere Blokker, Marskramer en Xenos zakte in 2012 met ruim 100 miljoen euro tot 2,6 miljard euro. Het bedrijf wijt de omzetdaling aan het lage consumentenvertrouwen en de grote problemen op de huizenmarkt. Deze speelden de meubelwinkels van de holding parten.

Budg€t

De omzet van huishoudwinkels nam wel toe. Met name de discountformules van Blokker deden goede zaken. Zo draaide Xenos erg goed in Duitsland. Hoe Blokker’s nieuwe formule Budg€t het doet wordt niet bekend gemaakt.

Kruidvat
Blokker vormt samen met Kruidvat een steeds grotere concurrent voor supermarkten op het gebied van schoonmaakartikelen. Zo hebben de formules steeds vaker (grootverpakkingen) wasmiddelen in het schap staan.

Lees meer over Kruidvat en Blokker als concurrent voor supermarkten in het komende nummer van Levensmiddelenkrant. Nog geen abonnement? Vraag er hier één aan.

Foto: De nieuwe formule Budget.

Bron: Levensmiddelenkrant