19 Augustus 2018
Home > Nieuws > Handel > Formules > Fooddome Venlo kan van start

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Fooddome Venlo kan van start

VENLO – PLUS-ondernemer Geert Benders heeft een intentie overeenkomst getekend voor de start van het Fooddome op het voormalige Floriade-terrein in Venlo.

In het gebouw Villa Flora op Greenpark Venlo gaan Benders en mede-initiatiefnemer Jan Klerken beginnen met het innovatieve concept ‘Fooddome’. Met de eigenaar van het glazen pand is hiervoor een intentie-overeenkomst getekend. Benders wil in Fooddome op een educatieve wijze aandacht geven aan de totale voedselketen van onder andere streekproducten, daarbij wordt er een koppeling gemaakt met detailhandel en horeca. Hiervoor werkt hij samen met de agrofood- en verssector in de regio. De opening van Fooddome staat gepland voor voorjaar 2014.

Aanrecht
Met Fooddome worden de geschiedenis, het heden en de toekomst van de voedselketen ‘van aarde tot aanrecht’ inzichtelijk gemaakt. Educatie zal plaatsvinden met onder meer kookcursussen, workshops, congressen, opleidingen, productdemonstraties en presentaties. “De drie hoofdfuncties educatie, horeca en detailhandel vormen als het ware een wisselwerking waarbij elke functie de andere ondersteunt en versterkt. We zijn dan ook erg gelukkig met de locatie Villa Flora, die qua ligging en doelstelling exact bij onze plannen past”, aldus initiatiefnemers Jan Klerken en Geert Benders in het persbericht.

Producten kopen
Fooddome krijgt in totaal een oppervlakte van 7.500 vierkante meter. “We hopen met Fooddome een nieuwe dimensie te kunnen toevoegen aan de beleving van versproducten en aan de land- en tuinbouw. De unieke ligging van Villa Flora, in het hart van Greenport Venlo en daarmee direct gekoppeld aan het omliggende tuinbouwgebied, vormt dan ook de ideale locatie voor dit concept. En dankzij het feit dat we bezoekers ook de gelegenheid bieden het brede assortiment producten, waaronder de vele streekproducten die binnen Fooddome centraal staan, te kunnen kopen, is de cirkel rond”, aldus Benders.

Bron: Levensmiddelenkrant