19 Augustus 2018
Home > Nieuws > Handel > Formules > DekaMarkt opent 'proeftuin' in Santpoort

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

DekaMarkt opent 'proeftuin' in Santpoort

SANTPOORT-NOORD –Fotoreportage - Honderden Santpoorters namen woensdagavond een kijkje in de nieuwe DekaMarkt in het dorp. In het verbouwde filiaal experimenteert de formule op de versafdelingen met nieuwe service-elementen.

In Santpoort-Noord test DekaMarkt haar nieuwe visie op full-service. De vernieuwde supermarkt opent met de agf-afdeling. In een koelwand liggen de panklare en voorgesneden producten. Het overige groente- en fruitassortiment ligt in een marktachtige opstellingen uitgestald in houten kisten. Een mistmachine houdt een deel van het aanbod vochtig.

Kijk onderaan dit artikel voor de fotoreportage.

Daar waar bij het oude-Deka-concept de bedieningsafdelingen zich in het hart van het versplein bevinden liggen deze in Santpoort in de schil van de winkel. Rond het versplein staan een soort marktkramen, waarin medewerkers vleeswaren en kaas snijden, brood afbakken, vlees grillen en verse pizza’s en salades bereiden. Deze producten worden vervolgens gepresenteerd in zelfbedieningsmeubelen. Het voorverpakte vlees – uit de eigen centrale slagerij van DekaMarkt – ligt in nieuwe roestvaststalen toonbanken.

Educatief
DekaMarkt test in Santpoort-Noord ook nieuw ontworpen signing. Deze kent een hoog educatief en informatief gehalte. Zo wordt bij het varkensvlees verteld van welk deel van het dier de hamlappen, speklappen of varkenshaasjes afkomstig zijn. Bij de kaaskoeling leert de klant het verschil tussen jonge, belegen en oude kaas. Opvallend is ook de tekst boven het koelvak met kip: De DekaMarkt Bewust Scharrelkippen zijn geen plof- maar bofkippen.

Tijdbalk
In de nieuwe testwinkel toont DekaMarkt boven de kassa’s de geschiedenis van het supermarktketen. Een tijdbalk met foto’s laat de evolutie van het bedrijf zien. Zo opende oprichter Dirk Kat in 1949 de Kijkgrijp, de eerste zelfsbedieningswinkel van Nederland. Een jaar later startte hij met Ziko de gezamenlijke inkoop met andere kruideniers.

Deka Drive
In Santpoort-Noord hebben klanten ook de beschikking over zelfscanning. Het is ook het tweede filiaal met de Deka Drive-afhaalservice, waarvoor op de parkeerplaats dicht bij de achteruitgang twee parkeervakken zijn gereserveerd.

Bron: Levensmiddelenkrant