25 September 2018
Home > Nieuws > Assortiment > Winstdaling na forse groei Duvel-bieren

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Winstdaling na forse groei Duvel-bieren

NIEUWVEEN – De strategie van Duvel Moortgat om te investeren in speciaalbieren werpt zijn vruchten af. De hoge marketingkosten en het slechte voorjaarsweer zorgen echter wel voor een winstdaling.

Duvel Moortgat, brouwer van onder meer Duvel, Liefmans en De Koninck, heeft in het eerste half jaar van 2012 de omzet met 9,4 procent zien groeien naar 86,8 miljoen euro. Het resultaat van de onderneming stond echter onder druk door het slechte voorjaarsweer, hoge grondstofprijzen en investeringen in de biermerken.

Nieuw leven
Duvel Moortgat investeert de laatste jaren flink in de uitbouw van zijn speciaalbierenportfolio. Zo nam het onder meer de biermerken Liefmans en De Koninck over en breidde de distributie van de eigen merken uit. Met marketingcampagnes gaf het bedrijf onder meer het biermerk Duvel een impuls en blies het Liefmans nieuw leven. Deze inspanningen worden ook dit jaar beloond met hogere verkopen. Liefmans pluste in de eerste helft van 2012 zelfs met 43,5 procent. Het grootste merk Duvel groeide in omzet met 4,2 procent en de bieren van La Chouffe met 24 procent. Het merk De Konick, dat afgelopen jaar een nieuw design kreeg, maakt een bescheiden groei door, meldt Duvel Moortgat.

Zomer
De sterke groei van sommige biermerken kan niet voorkomen dat de winst bij de bierbrouwer daalde. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) kwam uit op 25,9 miljoen euro, een plus van 10,2 procent. Onder de streep daalde de winst met 4,8 procent to 9,8 miljoen euro. Over geheel 2012 verwacht de directie van Duvel Moortgat, mede dankzij een goede zomer, wel een groei van de winst.

Bron: Levensmiddelenkrant

Introducties & Acties

Nieuw: Koopmans cakemixen

Koopmans introduceert dit najaar drie nieuwe, toegankelijke cakevarianten: een frisse citroencake,...

Nieuw: Dr. Oetker Verwen Brookies

Dr. Oetker Verwen Brookies combineert de kwaliteiten van twee klassiekers: het smeuïge van brownie...

Nieuw: Koopmans Appeltaart met 25% extra deeg

Naast de vertrouwde variant Koopmans Appeltaart introduceert Koopmans Appeltaart extra deeg.