21 Juni 2018
Home > Nieuws > Assortiment > Jumbo zet voorgenomen verduurzaming door

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Jumbo zet voorgenomen verduurzaming door

NIEUWVEEN - Het doel van Jumbo om de duurzaamste vleesverkoper van Nederland te worden, is een stap dichterbij gekomen door de toekenning van het stempel Milieukeur voor de, voorheen, reguliere varianten varkensvlees.

Deze ontwikkeling is een belangrijke stap voor de supermarktketen die ernaar streeft om de duurzaamste slagerijafdeling van Nederland te hebben. Jumbo verkoopt naast varkensvlees Milieukeur ook Jumbo Bewust varkensvlees met 1 ster Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming en Biologisch varkensvlees onder Bio+ met 3 sterren Beter Leven kenmerk.

Milieukeur
Bij de productie van vlees met Milieukeur is er naast de focus op dierenwelzijn ook aandacht voor een lagere milieubelasting en betere arbeidsomstandigheden. Zo worden bijvoorbeeld minder schadelijke grondstoffen toegepast en normen voor een lager energie- en waterverbruik gehanteerd. Verder worden er verpakkingen gebruikt die milieuvriendelijker zijn. Milieukeur houdt eveneens rekening met zaken als gewasbescherming, natuurbeheer en voedselveiligheid.

Bron: Levensmiddelenkrant.nl