22 Juli 2018
Home > Nieuws > Handel > Branche > 100 milieuwethouders willen uitbreiding statiegeld

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

100 milieuwethouders willen uitbreiding statiegeld

NIEUWVEEN - Het statiegeldmanifest 'Een Echte Held kiest statiegeld' is sinds woensdag ondertekend door meer dan 100 milieuwethouders.

Met de ondertekening uiten de wethouders hun standpunt over statiegeld: niet afschaffen, maar uitbreiden, zodat ook kleine plastic flesjes onder de regeling vallen. Hiermee verzetten zij zich tegen de dreigende afschaffing van statiegeld in 2015. Het feit dat al meer dan 100 milieuwethouders zo publiekelijk hun steun uitspreken voor de uitbreiding van statiegeld geeft aan dat gemeenten zich duidelijk anders opstellen dan de landelijke overheid. Daarbij blijkt de politieke partij van de milieuwethouders geen rol te spelen. Waar landelijk bijvoorbeeld CDA-staatssecretaris Atsma en de VVD fel tegen statiegeld zijn, wordt lokaal ook door CDA- en VVD-milieuwethouders juist gepleit voor uitbreiding met kleine plastic flesjes.

Grote steden
De pro-statiegeld milieuwethouders vertegenwoordigen inmiddels meer dan 40% van de Nederlandse bevolking. Vooral veel wethouders van grote steden hebben het Statiegeldmanifest ondertekend. Zij vertegenwoordigen 70% van de burgers van de 70 meest stedelijke gemeenten.
Op 5 en 6 juni viert de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) haar 100-jarig bestaan op het Malieveld in Den Haag met een congres. Stichting Ons Statiegeld zal daar aanwezig zijn om de milieuwethouders hartelijk te danken voor hun steun en de congresbezoekers te wijzen op de doorgaande actie voor statiegeld.

Bron: Levensmiddelenkrant

Introducties & Acties

DubbelFrisss Light Framboos & Cranberry

Door de toenemende vraag naar laagcalorische concepten en door het succes van de twee huidige...

DubbelFrisss Bruisend Bronwater

DubbelFrisss komt met een geheel nieuwe propositie, namelijk: Bruisend Bronwater met 10% Fruitsap...

Verfrissend en gezond: Obrigado kokoswater

Voor de bewuste genieters van de zon en buitenlucht is Obrigado dé perfecte dorstlesser.