22 September 2018
Home > Nieuws > Algemeen > Supers boeken omzetgroei in 2010

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Supers boeken omzetgroei in 2010

NIEUWVEEN - De omzet van supermarkten steeg het afgelopen jaar met 1,8 procent. De prijzen bij supermarkten waren in 2010 0,2 procent hoger, terwijl het volume met 1,6 procent steeg.

Dat blijkt uit omzetcijfers van de detailhandel die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekend maakte. In het vierde kwartaal behaalden supermarkten een omzetstijging van 2,9 procent, met een hogere prijs (1,1 procent) en hoger volume (1,7 procent) dan het laatste kwartaal van het jaar ervoor. December 2010 liet de omzet van supers met 3,9 procent stijgen, met een eveneens groeiende prijs en volume van respectievelijk 1,0 en 2,9 procent. De omzetcijfers van deze maand zijn positief beïnvloed doordat het een gunstiger samenstelling van koopdagen had dan december 2009.

Geen duidelijk herstel
In het vierde kwartaal van 2010 heeft de detailhandel 1,0 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. De prijzen in de detailhandel waren 1,5 procent hoger dan in het jaar ervoor. Het volume was dus iets kleiner. De omzetcijfers wijzen nog niet op een duidelijk herstel van de detailhandel.

Bron: 

Introducties & Acties

Nieuw: Koopmans Appeltaart met 25% extra deeg

Naast de vertrouwde variant Koopmans Appeltaart introduceert Koopmans Appeltaart extra deeg. 

Nieuw: Dr. Oetker Glamourmix

Dr. Oetker brengt weer een nieuwe decoratiemix naar het bakschap: Dr. Oetker Glamourmix.

Nieuw: Dr. Oetker Verwen Brookies

Dr. Oetker Verwen Brookies combineert de kwaliteiten van twee klassiekers: het smeuïge van brownie...