18 Oktober 2018
Home > Nieuws > Algemeen > Rabobank: voedselketen moet duurzamer

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Rabobank: voedselketen moet duurzamer

 NIEUWVEEN - De huidige wereldvoedselvoorziening is niet duurzaam en dat is een bedreiging voor onze toekomst. Deze conclusie van Rabobank-econoom August Sjauw-Koen-Fa werd toegelicht tijdens de Duisenberg Lezing in het kader van de jaarvergadering van het IMF en de Wereldbank gisteren in Washington.

 Het systeem moet worden omgevormd om op lange termijn zekerheid te kunnen bieden. Er is gecoördineerde actie nodig op verschillende niveaus door verschillende partijen om een meer duurzame weg in te slaan. Langetermijnvisie en actieplannen zijn onontbeerlijk om in de wereld van morgen te kunnen overleven.Volgens het rapport 'Sustainability and security of the global food supply chain' is het niet eenvoudig om duurzaamheid in te bouwen in de lange voedselketen waar vele landen en belanghebbenden bij betrokken zijn. Volgens Sjauw-Koen-Fa moeten nog veel onzekerheden en beperkingen worden weggenomen om te zorgen dat de wereld over veertig jaar de zeventig procent extra voedselproductie heeft, die nodig is om dan iedereen van voedsel te kunnen voorzien.

Voldoende potentie

Er is wereldwijd voldoende potentie om het voedsel te produceren dat de wereldbevolking van negen miljard in 2050 nodig heeft. Balans aanbrengen tussen het voedseltekort in de ene regio en het voedseloverschot in de andere, is daarbij niet het belangrijkste om een nieuwe voedselcrisis te voorkomen. De grootste uitdaging is het versterken van de duurzaamheid van de wereldvoedselketen., aldus de econoom van de Rabobank.

Bron: Rabobank