18 Oktober 2018
Home > Nieuws > Assortiment > Arla Foods Nederland implementeert Green Order

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Arla Foods Nederland implementeert Green Order

NIEUWVEEN - Per 16 augustus 2010 zal Arla Foods Nederland de CO₂-uitstoot op het gebied van het transport voor iedere levering berekenen en vermelden op de vrachtbrief. Dit stimuleert de afnemers van Arla om bestellingen te bundelen zodat de transportkilometers, het brandstofverbruik en de hoeveelheid CO₂ verminderen.

Arla is het eerste zuivelbedrijf in Nederland dat gaat werken met deze zogenoemde GREEN ORDER® van het Connekt-programma Duurzame Logistiek.Aan de hand van afstand, volume en gewicht berekent Arla de C0₂-uitstoot van elke levering. Door middel van scorecards zal Arla Foods gezamenlijke actieplannen voor duurzame logistiek met haar klanten gaan ontwikkelen. Arla Foods Nederland wil in 2020 klimaatneutraal zijn voor verpakkingen, productie en transport. In de periode 2005-2009 heeft Arla de CO₂-uitstoot daarvan al teruggebracht met 23%.

De introductie van Green Order maakt deel uit van Arla’s duurzaamheidsprogramma ‘Dichter bij de natuur’. Dit programma heeft betekenis voor alle facetten van de bedrijfsvoering: melk, ingrediënten, verpakkingen, productie, transport maar ook de interne organisatie en cultuur. Daarbij is de focus gericht op efficiënt gebruik van natuurlijke bronnen, op het tegengaan van verspilling, op klimaat en milieu, duurzame landbouw en op dierenwelzijn.

Bron: