19 Augustus 2018
Home > Nieuws > Assortiment > Actie tegen afbakbrood in Britse supers

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Actie tegen afbakbrood in Britse supers

LONDEN - In het Verenigd Koninkrijk is protest ontstaan over supermarktbrood. De Real Bread Campaign voert actie tegen het industriebrood in de supermarkten.

Voornaamste eis van de actievoerders is dat supermarkten ophouden met valse claims als 'vers gebakken' en 'ambachtelijk' voor brood dat in de supermarkten afgebakken wordt. “Hiermee misleiden ze hun klanten en voeren ze een oneerlijke concurrentiestrijd met de kleine onafhankelijke bakkerijen die wel authentiek en eerlijk brood produceren en verkopen”, aldus de Real Bread Campaign.

Ingrediënten
De organisatie wil eveneens dat de supers alle gebruikte ingrediënten op de verpakking van hun brood zetten. “Brood”, zo claimt de Real Bread Campaign , “hoeft enkel uit water, meel, gist en zout te bestaan, al het overige is alleen bedoeld om het langer houdbaarder te maken en het industriële bakkerijproces te bevorderen.”

Reclameslogan
Ook de Britse Reclamecode Commissie weert zich tegen de valse claims van de supermarkten. Onlangs oordeelde de Commissie dat de Britse keten Tesco ten onrechte de reclameslogan 'Fresh bread. Baked from scratch in our in store bakery' hanteert. In slechts 500 van de 1.800 Tesco-winkels staat een echte bakkerij, de overige vestigingen hebben eenvoudige bake off-ovens.

Bron: