25 September 2018
Home > Nieuws > Assortiment > The Greenery lanceert nieuwe merkgroente

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

The Greenery lanceert nieuwe merkgroente

ERMELO/ BARENDRECHT – Fred&Ed is de merknaam van de nieuwe snoepgroente die coöperatie The Greenery en voedselproducent Foodsense in de schappen van de supermarkt leggen. Sinds deze week liggen de tomaatjes, komkommers en paprikaatjes bij Boni, Jumbo, Super de Boer en Hoogvliet.

Later in het seizoen komt er ook seizoensfruit als aarbeien en blauwe bessen onder de naam Fred&Ed in de winkel. Het merk is in de eerste plaats bedoeld om kinderen gezond te laten snoepen. Volgens Karin Löwik, marketeer bij Foodsense, was het erg lastig om het gezonde snoepgoed onder de merknaam in de super te leggen. Toch zijn de concers na veel praten overstag gegaan. “Dat komt doordat we ons specifiek richten op kinderen. Die identificeren zich met de figuurtjes Fred en Ed. Het gaat dus niet zozeer om de merknaam, maar om het verhaal. Supermarkten zien kennelijk dat dit werkt,” aldus Löwik. Mogelijk ligt de Fred&Ed-groente over een tijdje ook bij meer Superunie-leden. Overigens is het merk van Foodsense al jaren te vinden in andere categorieën, waaronder broodbeleg.

Juist door de specifieke doelgroep is het daarom ook nog maar de vraag of dit merksuccesje betekent dat andere vitaminerijke verswaar als merkproduct in de super te leggen is. Op dit moment proberen meerdere versproducenten groente en fruit onder merk in het schap te loodsen. Dutch Specials, een onlangs geïntroduceerd merk van telers van speciale gewassen, is één van de voorbeelden. Supers zweren echter bij private label. Hiermee menen ze zich beter te kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Bron: 

Introducties & Acties

Nieuw: Koopmans Cake Gemak

Koopmans speelt in op de gemakstrend met het introduceren van Koopmans Cake Gemak.

Nieuw: Koopmans cakemixen

Koopmans introduceert dit najaar drie nieuwe, toegankelijke cakevarianten: een frisse citroencake,...

Nieuw: Dr. Oetker Glamourmix

Dr. Oetker brengt weer een nieuwe decoratiemix naar het bakschap: Dr. Oetker Glamourmix.