19 Augustus 2018
Home > Nieuws > Handel > Branche > Hoorn krijgt mogelijk drie avondsupermarkten

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Hoorn krijgt mogelijk drie avondsupermarkten

HOORN - B en W van Hoorn hebben een voorstel gemaakt voor de procedure om de drie avondwinkels waarvoor in Hoorn ruimte is zo 'eerlijk mogelijk' te verdelen onder de belangstellende supermarktketens. Het is de bedoeling dat de Raadscommissie binnenkort dit voorgenomen besluit discussieert. Daarna volgt pas overleg met de supermarkten.

Diverse supermarktketens hebben aangegeven dat zijn belangstelling hebben om een van hun vestigingen als avondwinkel te kunnen bestempelen. Dat biedt ze de mogelijkheid om alle zondagen van het jaar hun deuren tussen 16.00 en 22.00 uur voor het publiek te openen. Daarvoor hebben zij een ontheffing in het kader van de winkeltijdenwet nodig.

Hoorn heeft ruimte voor vier avondwinkels. Daarvan is er momenteel één actief. B en W hebben nu de procedure opgesteld om te komen tot een zo eerlijk mogelijke verdeling van de drie resterende locaties.

Overleg
B en W willen de keuze van de drie locaties in overleg met de supermarkten maken. Als het overleg niet tot overeenstemming leidt, vindt loting plaats. B en W kiezen er op voorhand voor om de supermarkten in de binnenstad (Grote Noord, Vale Hen, Nieuwland) en Blokker én de supermarkten in de Rondeelstraat en op het Aagje Dekenplein uit te sluiten als vestiging van een avondwinkel. Deze locaties zouden meer problemen kunnen opleveren op het gebied van parkeren, openbare orde en overlast voor omwonenden.

Bron: Hoorngids