24 April 2018
Home > Nieuws > Assortiment > Greenpeace: Verboden landbouwgif op bloemen Jumbo

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Jumbo, bloemen, landbouwgif, Greenpeace

Jumbo is de enige supermarktketen die Greenpeace onderzocht. De milieuorganisatie constateerde net als bij andere tuincentra verboden pesticiden op de planten.

Greenpeace: Verboden landbouwgif op bloemen Jumbo

AMSTERDAM - Greenpeace is verbolgen over de hoeveelheid pesticiden die op bloemen van tuincentra en supermarkten zitten. Soms is het gebruikte landbouwgif al jarenlang verboden, aldus de milieuorganisatie, die zijn pijlen ook op Jumbo richt.

Eerder waarschuwde Greenpeace consumenten al voor bloembollen en planten van tuincentra die dermate veel pesticiden dragen, dat ze bijzonder schadelijk zijn voor bijen. Greenpeace neemt nu opnieuw bloemen bij tuincentra onder de loep en onderzoekt ook het fleurige aanbod van Jumbo. Net als Gamma, GroenRijk, Hornbach, Life & Garden en Praxis zijn bij Jumbo bloemen te koop met pesticiden die in de Europese Unie verboden zijn voor gebruik in de landbouw, constateert Greenpeace.

Verbieden
De milieuorganisatie gaat de Tweede Kamer, die binnenkort debatteert over gebruik van neonicotinoïden, oftewel gewasbeschermingsmiddelen die in verband worden gebracht met bijensterfte, aansturen om dit landbouwgif te verbieden.

Bron: Levensmiddelenkrant

Introducties & Acties

Laat consumenten kans maken op een unieke ® SNICKERS Sports bag!

Uw consumenten maken kans op een van de vijf unieke SNICKERS® Sports bags bij aankoop van 2 MINIS...

TWIX® White MINIS: Nu het hele jaar beschikbaar!

Wegens het succes van Limited Edition, is TWIX® White MINIS nu het hele jaar te verkrijgen.