19 Augustus 2018
Home > Nieuws > Handel > Petercam: 'Topman Delhaize aan het roer'

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Petercam: 'Topman Delhaize aan het roer'

AMSTERDAM - Supermarktconcern Ahold neemt Delhaize over, de Nederlandse topman van het Belgische concern gaat het gecombineerde bedrijf leiden. Dat stelde Petercam woensdag in een kort verslag.

Topman Dick Boer van Ahold treedt volgens Petercam na het samengaan terug en wordt president-commissaris, terwijl Frans Muller de dagelijkse leiding in handen krijgt. Financieel directeur Jeff Carr blijft ook bij de combinatie in zijn functie, terwijl de Amerikaanse activiteiten onder de verantwoordelijkheid komen van James McCann, eveneens Ahold.

Petercam voorziet dat Ahold 40 tot 45 euro per aandeel zal betalen, en 2,5 tot 3 aandelen Ahold. Daarmee komt de prijs op basis van de slotkoers van maandag neer op 85,55 euro tot 99,66 euro per aandeel. Verder rekent Petercam op 600 miljoen euro aan synergieën, die langzaam op zullen treden vanwege de verschillende structuren van de ondernemingen op het vlak van onder meer bevoorradingsketens en vakbonden.

Koopadvies
Petercam hanteert op zowel Ahold als Delhaize een koopadvies. Het aandeel Ahold sloot woensdag 5,9 procent hoger op 19,29 euro, Delhaize won in Brussel 7,4 procent tot 84,85.

Volgens ingewijden hopen Ahold en Delhaize hun fusiegesprekken nog deze maand af te ronden, voordat de zomervakantie aanbreekt, zo werd dinsdag gemeld door persbureau Bloomberg. Ahold en Delhaize zeiden vorige maand dat zij met elkaar in gesprek zijn over een krachtenbundeling. Daardoor zou een supermarktgigant ontstaan met een jaaromzet van zo'n 55 miljard euro.

Volgens de bronnen van Bloomberg, vorderen de gesprekken en zijn beide partijen optimistisch, maar staat nog niet vast dat het tot een deal komt. Punt van discussie zou zijn hoe de transactie eruit moet komen te zien. Ook qua verdeling van de bestuursposten zou er nog geen witte rook zijn.

Bron: ANP