19 Augustus 2018
Home > Nieuws > Algemeen > Ahold en Delhaize zien af van bonussen

Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd.

Ahold en Delhaize zien af van bonussen

ZAANDAM - De topmannen van Ahold en Delhaize zien af van de eenmalige aandelenbonussen die zouden worden uitgekeerd mocht de fusie tussen de twee supermarktbedrijven slagen. Ahold maakte dinsdag bekend dat er onder 'investeerders en andere belanghebbenden' te weinig draagvlak is om de bonussen toe te kennen.

Aandeelhouders van de supermarktbedrijven stemmen op 14 maart over de fusie tussen de twee bedrijven. In een aparte stemming zou ook over de bonussen voor het topmanagement worden beslist. Dat agendapunt is nu geschrapt. ,,Als supermarkt sta je midden in de samenleving. We merkten dat we met de zogeheten retentiebeloning een verkeerd signaal zouden afgegeven", zo gaf een woordvoerder van Ahold aan.

Jaarsalaris
Uit het fusievoorstel bleek dat topman Dick Boer van Ahold tot een vol jaarsalaris in aandelen zou opstrijken als de geplande fusie met Delhaize een succes wordt. Voor zijn collega Frans Muller van Delhaize lonkte bij afronding van de deal een bonus van 1,5 miljoen euro, en daarnaast een vergelijkbaar aandelenplan waarvan de waarde kon oplopen tot anderhalf jaarsalaris. Ook andere bestuurders van de twee supermarktconcerns zouden een 'eenmalige erkenningsbeloning' ter waarde van maximaal een jaarsalaris hebben gekregen. Overigens staat de 'reguliere' beloning van de top van het fusiebedrijf wel op de agenda van de aandeelhouders vergadering van 19 april.

Bron: ANP