Carrefour Frankrijk lanceert Carrefour Pay | Levensmiddelenkrant

Carrefour Frankrijk lanceert Carrefour Pay

BOULOGNE-BILLANCOURT – Klanten van Carrefour in Frankrijk kunnen voortaan mobiel betalen bij 3000 winkels of bij de buitenlandse vestigingen waar contactloos betalen wordt geaccepteerd. Carrefour heeft namelijk ‘Carrefour Pay’ op de markt gebracht.

 

De lancering van ‘Carrefour Pay’ past in het transformatieplan Carrefour 22. Daarin wil de retailer inzetten op de digitalisering van zijn aanbod. Voor het vijfjarenplan dat in januari is gepresenteerd is 2,8 miljoen euro opzij gezet voor de ontwikkeling van de digitale en omnichannelkanalen van de supermarktketen. Met een nieuwe betaalmethode wordt mobiel betalen nog makkelijker. Tot nu toe is het alleen mogelijk om mobiel te betalen voor klanten met een Mastercard of een C-Zam-kaart. Dat laatste is een bankrekening die Carrefour sinds kort zelf aanbiedt. Het is de bedoeling dat voor het einde van dit jaar ook andere betaalkaarten aan ‘Carrefour Pay’ zijn te koppelen.

Carrefour&Moi
Consumenten die gebruik willen maken van ‘Carrefour Pay’ moeten in het bezit zijn van een Android telefoon met NFC (Near Field Communication). In de Carrefour&Moi-app, die gratis is te downloaden, kunnen klanten naar de ‘Betaal met mijn mobiel’-sectie om daar de bankkaart te scannen zodat informatie kan worden opgeslagen. Na het bevestigen van de gegevens met een veiligheidscode die per sms is ontvangen, kan het winkelen van start gaan. Bij het afrekenen van boodschappen hoeft alleen de telefoon tegen de betaalterminal gehouden te worden, waarna ook loyaliteitspunten en kortingen direct worden verwerkt. “Carrefour Pay is een snelle en gemakkelijke manier om te betalen en heeft bovendien geen betaallimiet”, laat Carrefour weten. “Dankzij deze dienst verminderen we lange wachtrijen aan de kassa’s en verbeteren we de winkelbeleving voor onze klanten, die steeds vaker met het internet verbonden zijn.”

Bron: Levensmiddelenkrant