Oprichter easyJet stapt in foodretail | Levensmiddelenkrant

Oprichter easyJet stapt in foodretail

LONDEN – Oprichter Stelios Haji-Ioannou van vliegtuigmaatschappij easyJet heeft plannen voor een keten van discountsupermarkten, easyFoodstores. Volgens hem is er nog een nichemarkt onder Aldi en Lidl.

Haji-Ioannou kwam maandag met een persbericht naar buiten volgend op speculaties over de vraag waarom zijn bedrijf de url Easyfoodstore.com had geregistreerd. De ondernemer zegt dat de toename van het aantal voedselbanken hem op het idee hebben gebracht voor een eigen budgetformule.

Gat
Alhoewel de plannen van Haji-Ioannou nog in een pril stadium verkeren ziet de ondernemer aan de onderkant van de markt nog kansen voor een nieuwe formule. “Ik heb het gevoel dat er nog een gat is in de foodretailmarkt, een niche onder spelers als Aldi en Lidl. We zitten nog vroeg in het project en ik was nog niet van plan om al iets bekend te maken. Omdat sommige speculaties er ver naast zitten, wil ik toch een paar punten ophelderen”, aldus de ondernemer.

Basisproducten
Voor de opening van een eerste pilotwinkel heeft Easyfoodstores de benedenverdieping van een kantoorgebouw in Zuid-Londen op het oog. Op de bovenste verdiepingen komen vestigingen van easyHotel en easyOffice. Op de begane grond komt de supermarkt. De formule start vooralsnog met een assortiment merkloze basisproducten.

Lees hier de persverklaring van Stelios Haji-Ioannou.

Bron: Levensmiddelenkrant