Veel steun voor 'muffin-man' | Levensmiddelenkrant

Veel steun voor 'muffin-man'

GENT - De Belgische Steven de Geynst, alias de muffin-man, kreeg veel bijval tijdens het hoger beroep dat dinsdagavond in Gent plaatsvond. Geynst is in mei 2010 veroordeeld omdat hij twee zakken muffins uit de afvalcontainer van een GB-supermarkt pakte en zich tegen de protesterende supermarktondernemer had verzet.

 Bij de rechtszaak kreeg hij steun van demonstranten die zich willen uitspreken tegen voedselverspilling. Volgens de Geynst is hij niet schuldig, de verspilling van voedsel is voor hem een grotere misdaad. Het Openbaar Ministerie stelde als verweer dat het afval eigendom blijft van de supermarkt totdat het wordt opgehaald door het afvalverwerkingsbedrijf. Geynst werd na het pakken van de zakken muffins geconfronteerd door het supermarktpersoneel, waarbij de ondernemer gewond raakte aan zijn duim. Geynst heeft hiervoor een veroordeling voor diefstal met geweld gekregen.

Gif

De Volkskrant schrijft dan Belgische supermarkten zich door de aandacht rond de zaak harder opstellen wat betreft het afschermen van hun afval. Supermarkten zouden hekken rond hun afval plaatsen, containers op slot doen en zelfs gif over hun voedselresten gieten.

Bron: Volkskrant