Verpakking Coca-Cola UK aangepast | Levensmiddelenkrant

Verpakking Coca-Cola UK aangepast

LONDON - Coca-Cola heeft in Groot-Brittannië de verpakking van zijn zero sugar-variant aangepast. Het design lijkt nu meer op de regular-variant.

De aanpassing komt vlak na de invoering van de suikertaks die sinds april geldt in Groot-Brittannië. Fabrikanten van frisdranken betalen een belastingtarief van 24 pence per liter voor dranken met meer dan 8 gram suiker per 100 ml. De regular cola bevat 10,6 gram suiker per 100 ml. Coca-Cola heeft het ontwerp van de zero-variant aangepast om meer mensen aan te moedigen de suikervrije cola te proberen. Daarbij gaat ook een advertentiecampagne van start om het nieuwe design te promoten.

Onderscheid
De zwarte kleur die in het ontwerp van Coca-Cola zero sugar wordt gebuikt is in het nieuwe design een stuk minder, ten koste van de rode kleur van de regular-variant. Het brengt beide varianten dichter bij elkaar in het ontwerp, aldus de frisdrankfabrikant. Het onderscheidende kenmerk is de band aan de bovenkant waar op de klassieke variant ‘originele smaak’ staat en bij de zero sugar-variant ‘nul suiker - zonder calorieën’ staat.

Bron: Levensmiddelenkrant