Vivera's plantaardige biefstuk te koop in NL | Levensmiddelenkrant

Vivera's plantaardige biefstuk te koop in NL

HOLTEN- De eerste 100 procent plantaardige biefstuk ter wereld van Vivera is vanaf vandaag in de Nederlandse supermarkten te koop. De Nederlandse producent Vivera is er als eerste bedrijf ter wereld in geslaagd een biefstuk op basis van alleen plantaardige ingrediënten op de markt te brengen.

Na de wereldpremière door de Britse supermarktketen Tesco drie weken geleden krijgen de eerste Nederlandse supermarkten vanaf vandaag het product geleverd. Sinds de introductie is er in het Verenigd Koninkrijk een enorme vraag naar de plantaardige biefstuk. Om die reden heeft Vivera haar productiecapaciteit vergroot en produceert vanaf deze week meer dan 100.000 plantaardige biefstukken per week. 

Uitverkocht
In de komende weken zal de 100% plantaardige biefstuk bij de meeste Nederlandse supermarkten in de schappen liggen. In België start de verkoop eveneens vandaag, bij Carrefour. De introductie in andere Europese landen volgt in de 2e helft van 2018. Vivera verwacht ook in ons land een grote vraag en houdt er rekening mee dat het product in de meeste supermarkten snel uitverkocht kan zijn.

De plantaardige biefstuk is internationaal het plantaardige product waar het meest naar uit werd gekeken. De geur, smaak en bite zijn nauwelijks te onderscheiden van echte biefstuk” aldus Gert Jan Gombert, commercieel directeur van Vivera. “Er bestaat dan ook nu al een enorme interesse van supermarktketens om het product in het schap te krijgen. Als Nederlands bedrijf hebben wij alles in het werk gesteld om het product binnen enkele weken na de wereldpremière in het Verenigd Koninkrijk ook in ons land te kunnen verkopen.”

Primeur
Voor de internationale primeur koos Vivera voor het Britse Tesco vanwege het feit dat zij de grootste supermarktketen van Europa zijn en met hun label Wicked Kitchen een belangrijke innovator is op het gebied van plantaardige voeding. Consumenten zijn bijzonder enthousiast over de smaak en de textuur van de steak. Ook bij professionele beoordelaars in binnen- en buitenland is de plantaardige biefstuk tot nu toe erg positief ontvangen.

 

Bron: Levensmiddelenkrant