Albert Heijn helpt Nederlanders gezonder te eten | Levensmiddelenkrant

Albert Heijn helpt Nederlanders gezonder te eten

ZAANDAM- Albert Heijn daagt heel Nederland uit om haar eetvoornemens voor het nieuwe jaar waar te maken en komt daarom met de eerste AH Kickstart in tien dagen.  

Tijdens deze tien dagen deelt Albert Heijn hoe je makkelijk, lekker en gezond kunt eten. Dat gebeurt aan de hand van de Allerhande recepten. Dit is samengevoegd tot een uitgebalanceerd menu volgens de Schrijf van Vijf van het Voedingscentrum. Volgens het persbericht van Albert Heijn heeft ongeveer de helft van de Nederlanders overgewicht en lijden 1,2 miljoen Nederlanders aan diabetes. Met de AH Kickstart wil Albert Heijn iedereen de kans geven om voor een gezondere levensstijl te kiezen.

Facebook
Voor support, afleiding, of net dat laatste zetje om de tien dagen vol te houden, kan iedereen zich voor het Kickstart 10-daagse Facebook event aanmelden. Op de Facebookpagina vinden deelnemers elkaar en kunnen ze vragen stellen aan de diëtisten van I am a Foodie. Lize van Appie Today doet ook mee aan de AH Kickstart 10-daagse en deelt dagelijks haar ervaringen en tips.

Discipline
Astrid Postma-Smeets, voedingsdeskundige bij het Voedingscentrum, steunt de AH Kickstart 10-daagse: ‘Gezond eten is eigenlijk best wel simpel, maar het vergt vooral bij de start discipline om een jarenlang eetpatroon te doorbreken. De Kickstart 10-daagse is een mooi voorbeeld van hoe je met smakelijke recepten gezond kunt eten volgens de Schijf van Vijf, met voldoende voedingstoffen en verantwoorde hoeveelheden suiker en zout. Zo krijg je veel inspiratie om een stap te zetten naar een gezonder eetpatroon.’

Bron: Levensmiddelenkrant