Albert Heijn start proef met digitaal betalen | Levensmiddelenkrant

Albert Heijn start proef met digitaal betalen

ZAANDAM- Albert Heijn start in Utrecht en Haarlem een proef met digitaal betalen. Deelnemers kunnen vanaf 20 juni afrekenen met de Appie app.

Tot nu toe was het alleen mogelijk om met de app boodschappenlijstjes te maken en boodschappen te scannen. Met de nieuwe functie hoeven klanten niet meer langs een afrekenpunt en kunnen na betaling met de barcode in de app de winkel uit.

Klanten met een persoonlijke Bonuskaart die boodschappen doen met mobiel zelfscan bij Albert Heijn Ella Fitzgeraldplein in Utrecht en Soendaplein in Haarlem hebben de primeur. In de komende drie maanden kunnen klanten het digitaal betalen testen. In de eerste fase van de proef kan digitaal betaald worden met Android toestellen. De betaling vindt plaats via iDeal of met de creditcard. Na betaling hoeft de klant niet meer langs de betaalpaal en kunnen zij met de barcode in de app door het poortje op het betaalplein de winkel uit. Begin juli wordt de proef uitgebreid naar zes winkels en is de functionaliteit ook beschikbaar voor iOS.

 

Bron: Levensmiddelenkrant