Albert Heijn verduurzaamt koffie verder | Levensmiddelenkrant

Albert Heijn verduurzaamt koffie verder

ZAANDAM- Albert Heijn gaat met de lancering van ‘Perla future Coffee Project’ gaat de verduurzaming nog een stap verder door bij te dragen aan duurzamere landbouw en steun aan lokale koffieboeren.

De nieuwste toevoeging aan het assortiment, de Perla Origins Tanzania koffieboon, is het resultaat van een intensieve samenwerking met een koffiekwekerij aan de voet van de Kilimanjaro in Tanzania.
Het ‘Perla Future Coffee Project’ ondersteunt lokale koffieboeren in de wereld. De eerste koffie in dit project is Perla Origins Tanzania. Perla is een samenwerking aangegaan met een kwekerij aan de voet van de Kilimanjaro in Tanzania. Hier worden koffieplantjes gekweekt die beter bestand zijn tegen droogte en andere gevolgen van klimaatverandering. Perla investeert in deze kwekerij zodat betere koffieplanten in grotere volumes en tegen een lagere prijs aan de lokale boeren kunnen worden aangeboden. Ook worden de boeren geschoold zodat zij een grotere en kwalitatief hoogwaardige koffieoogst hebben.

André Hoinkis, koffie-expert bij Albert Heijn: “Het is belangrijk dat we deze stap zetten in samenwerking met lokale organisaties omdat het de koffieketen versterkt en toekomstbestendig maakt. Steeds meer koffieboeren krijgen te maken met de effecten van klimaatverandering. Wij werken sinds kort met een nieuw soort koffieplant die bestand is tegen droogte als gevolg daarvan. Zo geven we de boeren alle tools om zelf op de lange termijn duurzaam en met betere opbrengsten, kwalitatief te kunnen telen.”  

Smaak
De nieuwe Perla Origins Tanzania bonen (250 gr) zijn nu te koop voor  € 3,79. De smaak van de Tanzania koffiebonen komt het beste tot z’n recht door de bonen te malen en de koffie te zetten met een koffiezetapparaat of cafetière. De licht gebrande 100 procent aromatische Arabicabonen hebben frisse fruittonen van citrusfruit, blauwe bes en jasmijn.

Bron: Levensmiddelenkrant