Bobeldijk neemt tweede winkel onder zijn hoede | Levensmiddelenkrant

Bobeldijk neemt tweede winkel onder zijn hoede

AMSTERDAM - Jumbo-ondernemer Bas Bobeldijk heeft de vestiging in Amsterdam aan de Buitenveldertselaan 184 overgenomen. Daarmee heeft hij nu twee winkels onder zijn hoede, in Nieuwkoop en Amsterdam. 

“Eind november werd er contact met mij opgenomen over deze winkel en een paar dagen later besloot ik ervoor te gaan.” Het waren roerige weken voor Bobeldijk. “Het is zo snel gegaan. Het was alsof ik in een rollercoaster zat.” De ondernemer had ooit al eens twee Jumbo’s, namelijk in Vinkeveen en in Nieuwkoop. De vestiging in Vinkeveen had hij samen met een compagnon. In goed overleg ging Bobeldijk daar weg om zich te kunnen focussen op de winkel in Nieuwkoop. “De ambitie voor een tweede winkel is altijd gebleven en ik heb dat ook duidelijk aangegeven bij het Jumbo hoofdkantoor”, vervolgt hij. Toen hij in november werd benaderd was het ook geen moeilijke beslissing. “De drive was er, dus waarom niet?”, zegt Bobeldijk.

Wennen
Bobeldijk moet nog even wennen aan de winkel die hij erbij heeft: “Je moet de winkel en het publiek leren kennen. Ik heb nu te maken met een stadsmentaliteit, dat is nieuw. Ik kom zelf uit een dorp”, lacht hij. Daarnaast heeft hij al door dat de winkel in Amsterdam op een andere manier wordt gebruikt door het publiek. “In Nieuwkoop is het overdag druk; dan zitten de kinderen op school en gaan de klanten met volle karren de deur uit. Ze doen hier boodschappen voor een hele week”, vertelt hij. “In Amsterdam heb ik juist te maken met ‘mandjesklanten’. Het is tussen vier uur ’s middags en acht uur ’s avonds het drukst. Dan komen er vooral klanten die op dat moment nog moeten bepalen wat ze die avond gaan eten.” Dat komt volgens Bobeldijk mede doordat de winkel recht tegenover een metrostation zit en in een studentenwijk ligt. Bobeldijk heeft naar eigen zeggen een winkel overgenomen waar al veel omzet in zat. “Dat is mooi en dat moet ook zo blijven. Het vergt wel wat creativiteit om dat zo te houden”, zegt hij. Hij doelt op het gegeven dat mandjesklanten nu eenmaal wat minder besteden dan klanten met een volle kar.

Uitbreiden
Bobeldijk wil de winkel in Amsterdam graag vergroten. Een aanvraag ligt inmiddels bij de gemeente. “Het is een winkel van achthonderd vierkante meter. Dat is heel beperkt”, legt de ondernemer uit. Op de langere termijn wil hij de winkel dan ook uitbreiden met vijfhonderd vierkante meter. Daarmee komt de winkel op een oppervlakte van 1300 vierkante meter. Dat is weer net iets groter dan de huidige vestiging in Nieuwkoop. Ook die gaat op de schop. Komende zomer komt er vierhonderd vierkante meter bij, waarmee het vvo op 1500 vierkante meter uitkomt.

Bron: Levensmiddelenkrant