CBL: Recordomzet voor supers met Pasen | Levensmiddelenkrant

CBL: Recordomzet voor supers met Pasen

LEIDENSCHENDAM – Supermarkten kunnen dit paasweekend rekenen op een recordomzet. Het CBL verwacht dat dit jaar de omzet uitkomt op 870 miljoen euro. Dat is ruim 7 procent meer dan vorig jaar.

Het paasontbijt en de paasbrunch blijven volgens het CBL belangrijke momenten om samen te eten aan een mooi aangeklede paastafel. Populaire producten voor op de paastafel zijn afbakbroodjes, eitjes, verse sappen en smoothies, garnalen, gerookte zalm en courgettesoep. Met het mooie weer wordt zacht fruit, aardbeien en blauwe bessen, goed verkocht. Dat geldt ook voor sla, tomaat en paprika.

Met een zomers weekend in aantocht wordt er ook veel gebarbecued komend paasweekend. Er is een uitgebreid barbecue assortiment te vinden in de supermarkten, met spiesen, diverse burgers en lapjes. Grote stukken vlees zijn ook populair voor op de barbecue. Voorbeelden daarvan zijn picanha en Côte de Boeuf. Gourmetten is ook met Pasen in trek. De verwachting is dat asperges veel worden gekocht en steeds meer consumenten kiezen voor vis of vegetarische gerechten. Gezondere opties met meer variatie en kleur in groenten en fruit zijn in trek, bijvoorbeeld courgettesoep met gerookte zalm.

Bron: Levensmiddelenkrant