Dirk haalt geld op voor onderzoek Alzheimer | Levensmiddelenkrant

Dirk haalt geld op voor onderzoek Alzheimer

SCHIEDAM- Met de statiegeldactie in alle filialen van Dirk van den broek is een bedrag van € 46.826,52 bijeengebracht voor Alzheimer Nederland.

Hiermee wordt het mogelijk gemaakt om nog meer onderzoek naar  dementie uit te voeren met als doel een toekomst zonder deze ziekte te realiseren. In Schiedam overhandigde Uwe Saueressig, manager algemene zaken Dirk van den Broek, de cheque aan de 11-jarige Max Verheijde. Namens Alzheimer Nederland nam hij samen met zijn oma de cheque met dit bedrag in ontvangst. De opa van Max is aan de gevolgen van dementie overleden.

Toekomst
Saueressig: “Dementie raakt steeds meer mensen in onze samenleving. Ook in onze supermarkten nemen wij dit waar. Het streven is een toekomst zonder dementie. Tot die tijd zet Alzheimer Nederland zich in om de kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving te verbeteren.  Met de opbrengst van deze actie dragen de klanten van Dirk van den Broek bij aan een toekomst zonder dementie en helpt het Alzheimer Nederland hun doelen te verwezenlijken.”

Bron: Levensmiddelenkrant