Dirk vindt dagvaarding Varkens in Nood ‘onbegrijpelijk’ | Levensmiddelenkrant

Dirk vindt dagvaarding Varkens in Nood ‘onbegrijpelijk’

VELSEN-NOORD- Dirk van den Broek begrijpt niet waarom Varkens in Nood de supermarktketen dinsdag voor de rechter sleept. De formule zegt zich ‘op geen enkele wijze’ in het standpunt van de stichting te herkennen.

Volgens Varkens in Nood verkoopt Dirk varkensvlees dat in strijd met de wet is geproduceerd. Dirk zegt zelf dat dit niet het geval is en dat bijna het gehele varkensvleesassortiment voldoet aan de uitgangspunten van het 1-ster Beter Leven Keurmerk. “De door Stichting Varkens in Nood gestarte procedure valt niet te rijmen met de eigen onderzoeken van Varkens in Nood. Volgens deze publicaties behoort Dirk tot de best scorende supermarkten als het gaat om de verkoop van varkensvlees met keurmerk. In de varkensvleesmonitor van februari toont Dirk met een tweede plek op de ranglijst aan een hoog aandeel duurzaam varkensvlees in het assortiment te hebben”, schrijft de supermarktketen. Dirk vindt dat een partij als Varkens in Nood dit juist zou moeten toejuichen.

Zitting
Dinsdag 23 mei vindt de zitting plaats in de Rechtbank in Haarlem. Het is voor het eerst dat een supermarkt zich in de rechtszaal voor het beleid rond dieren moet verantwoorden.

Bron: Levensmiddelenkrant