Emté ondernemers bereiken akkoord | Levensmiddelenkrant

Emté ondernemers bereiken akkoord

EEMNES- Emté ondernemers hebben tijdens een ledenvergadering de collectieve overgangsregeling van Emté naar Coop en Jumbo met een meerderheid van de stemmen aangenomen.

Momenteel worden alle afspraken uitgewerkt in een juridisch document. Dat meldt het bestuur van de Emté franchisevereniging. Kees Vader, voorzitter van de Emté franchisevereniging reageert: “Met het akkoord kan de blik op de toekomst worden gericht. Er ligt een goede overgangsregeling voor zowel de ondernemers die naar Jumbo gaan als die naar Coop gaan. Ik ben trots op het bestuur en onze adviseurs dat we dit resultaat hebben weten te bereiken. In de constructieve gesprekken heeft de continuïteit van de huidige Emté ondernemers altijd voorop gestaan’.

Ombouw
Met het akkoord voor de collectieve overgangsregeling kunnen de Emté ondernemers de gesprekken met Coop of Jumbo aangaan om tot individuele overgangsafspraken te komen. Er zijn individuele situaties waarbij maatwerk nodig is. Tijdens en na de ombouw zullen de ontwikkelingen worden gemonitord door het Emté franchisebestuur.

Naar verwachting zullen dit jaar de eerste Emté franchisewinkels nog worden omgebouwd naar Coop, waarna de rest in 2019 zal volgen. Voor Jumbo staat de ombouw van de Emté franchisewinkels gepland in het voorjaar van 2019. Kees Vader: “Hiermee komt er een einde aan de Emté periode. We wensen iedereen veel succes bij de ombouw en een succesvolle toekomst als ondernemer”. 

Bron: Levensmiddelenkrant