FNV houdt week lang acties in Jumbo-dc’s | Levensmiddelenkrant

FNV houdt week lang acties in Jumbo-dc’s

UTRECHT - Medewerkers van de distributiecentra van Jumbo komen deze week in actie, laat FNV weten. De vakbond en haar leden zijn het niet eens met de cao-plannen van de supermarktorganisatie.

Tijdens de pauzes gaat er actie gevoerd worden in de dc’s in Woerden, Breda, Beilen, Elst en Raalte, van dinsdag tot en met donderdag. Of en wanneer er geprotesteerd wordt in het dc in thuisbasis Veghel, wordt later bekend, laat de vakbond weten.

Cao-onderhandelingen
Reden voor de acties is het voorstel dat Jumbo heeft gedaan in de cao-onderhandelingen voor haar dc-medewerkers, waar FNV zich niet in kan vinden. De vakbond heeft het over het verdwijnen van de overurentoeslag, een minimum aantal colli per medewerker en langer of kortere uren op basis van het seizoen dat mensen ‘op commando van het management’ zouden moeten werken.

Loonsverhoging
FNV is het verder niet eens met de voorgestelde loonsverhoging van 1,5 procent over 18 maanden, die afgezet tegen inflatie betekent dat lonen dalen en niet stijgen, aldus de vakbond. Voor de volgende onderhandelingsronde op 3 maart moeten deze plannen van tafel, zegt FNV.

Staking
Naast de acties rond de cao-onderhandelingen gaat er aanstaande vrijdag gestaakt worden in de Jumbo-slagerij in Beilen, meldt FNV, in verband met de voorgenomen verkoop van deze slagerij. FNV en haar leden willen dat Jumbo de bestaande arbeidsplaatsen garandeert tot 1 januari 2021 of daarover afspraken maakt met de koper.

Bron: Levensmiddelenkrant