'Grote stijging Beter Leven varkensvlees bij Aldi' | Levensmiddelenkrant

'Grote stijging Beter Leven varkensvlees bij Aldi'

AMSTERDAM- Het aanbod varkensvlees met Beter Leven Keurmerk bij Aldi is afgelopen maand gestegen 15 naar 42 procent, blijkt uit de maandelijkse varkensvleesmonitor van Varkens in Nood.

Aldi heeft hiermee volgens de dierenwelzijnsorganisatie een grote stap voorwaarts gezet. De discounter beloofde voor einde van dit jaar over te gaan op het Beter Leven Keurmerk. Deze belofte lijkt op de valreep te zijn behaald, beschrijft Varkens in Nood. “De stijging van 27 procent is spectaculair. Voor december 2016 verwachten wij een verdere stijging.”

Dirk
Desalniettemin is per saldo het aanbod Beter Leven Keurmerk in de laatste maanden niet gestegen. In november was bijvoorbeeld bij Dirk ene achteruitgang van 8 procent, blijkt uit de monitor. “Al met al is het nog altijd teleurstellend wat de supermarkten van hun beloften waar maken. Er loopt een rechtszaak van Varkens in Nood tegen Dirk. Misschien helpen alleen dit soort middelen nog”, schrijft Varkens in Nood.

Lidl
Lidl blijft koploper in de varkensvleesmonitor. De discounter staat al vanaf begin 2016 bovenaan, echter is er volgens de dierenwelzijnsorganisatie sinds april geen vooruitgang meer te bespeuren.

Bron: Levensmiddelenkrant