Jan Linders biedt gezonde kidsproof producten | Levensmiddelenkrant

Jan Linders biedt gezonde kidsproof producten

VELDEN - Leerlingen van basisschool de Startbaan uit Velden lanceren maandag gezonde, Kokkerelli kidsproof producten bij Jan Linders in Velden.

De lancering is tot stand gekomen door een samenwerkingsverband tussen Jan Linders Supermarkten en Kokkerelli, een maatschappelijk organisatie met als doel kinderen bewust maken van gezonde voeding. De leerlingen is gevraagd na te denken over lekkere en gezonde producten voor kinderen. Dat heeft geresulteerd in een aantal producten die op advies van de kinderen zijn ontwikkeld en getest. Producten die exclusief aan het assortiment van Jan Linders worden toegevoegd zijn onder meer tomatensoep en wortelenstamppot.

Stimuleren
Om een indruk te krijgen van het productieproces hebben de leerlingen van groep 8 een bezoek gebracht aan de fabriek waar de kidsproof producten worden gemaakt. “We willen het eten van groente en fruit verder stimuleren, zeker ook onder kinderen”, laat de supermarktketen weten. “Het afgelopen jaar hebben we in het kader van de samenwerking met Kokkerelli al de ‘Vrolijke Versbox’ geïntroduceerd. Deze kan zelf worden samengesteld met los fruit.”

Bron: Levensmiddelenkrant