Jan Linders neemt 3 supers van Jumbo over | Levensmiddelenkrant

Formule uit het zuiden profiteert van overname Emté

Jan Linders neemt 3 supers van Jumbo over

NIEUW BERGEN – Jan Linders heeft met Jumbo een overeenkomst gesloten voor de overname van drie winkels. Het gaat om een Jumbo in Reusel, een Jumbo in Veghel en een Emté in Eindhoven. Hiermee groeit het winkelbestand van Jan Linders uit tot 62 én wordt het marktgebied vergroot.

De overname van deze winkels door Jan Linders betekent dat zowel de huidige Jumbo-winkels als de huidige Emté-winkel worden omgebouwd tot Jan Linders-supermarkt. Het gaat specifiek om een Jumbo gelegen aan de Markt in Reusel, een Emté gelegen aan de Ardèchelaan in Eindhoven en een Jumbo gelegen aan De Boekt in Veghel. Deze supermarkten worden begin 2019 achtereenvolgens volgens de nieuwste formule-uitgangspunten van Jan Linders verbouwd, zo laat de formule van het zuiden weten in een persbericht.

ACM
De overname van deze drie supermarkten door Jan Linders is naar eigen zeggen een uitvloeisel van de overname van Emté door een consortium van Jumbo en Coop.. Hierover besliste de Autoriteit Consument en Markt (ACM) dat de concentratie van Jumbo winkels in deze marktgebieden te hoog zou kunnen worden. De overnames door Jan Linders zijn inmiddels door de ACM goedgekeurd.

Leo Linders
De overnames betekenen dat alle lopende arbeidscontracten met medewerkers door Jan Linders gerespecteerd en overgenomen worden. Het aantal medewerkers van Jan Linders Supermarkten groeit hierdoor van ruim 4700 naar zo’n 4950. Leo Linders, algemeen directeur van Jan Linders: “De overname van deze drie supermarkten past geheel in onze strategie om te groeien in ons marktgebied. Schaalgrootte is een belangrijke voorwaarde en we investeren dan ook fors in onze organisatie, onze winkels en in onze formule. Met deze overname maken we een flinke groei door.”

Reactie Jumbo
Jumbo laat in een eigen persverklaring weten blij te zijn dat het in Ja Linders een ander familiebedrijf heeft gevonden dat het succes van deze drie winkels met energie voort wil zetten.