Jumbo gaat claim van half miljoen niet betalen | Levensmiddelenkrant

Jumbo gaat claim van half miljoen niet betalen

VEGHEL- Jumbo is niet van plan om de schadevergoeding van FNV en CNV van een half miljoen euro te betalen, aldus financieel topman Ton van Veen van Jumbo in De Financiële Telegraaf. ‘Deze claim mist elke financiële en juridische grond.’

De vakbonden eisen een schadevergoeding van Jumbo, omdat de stakingswetgeving zou zijn overtreden door de inzet van extra uitzendkrachten. Ze dreigden met een gang naar de rechter, als de supermarktketen niet voor 4 januari zou betalen.

Nauwelijks serieus
Jumbo heeft eind vorig jaar al aan de vakbonden laten weten niet tot betaling over te gaan, stelt Van Veen. Hij neemt de claim ‘nauwelijks serieus’, omdat de kwestie gaat om acht uitzendkrachten die een dag ander werk hebben verricht in Woerden. ‘Om nu te zeggen dat de staking daardoor is gebroken en de FNV imagoschade heeft opgelopen, is absurd.’ FNV-bestuurder Debbie van Leiden wijst er echter op dat het om acht reachtruckchaffeurs ging. ‘Als zij het werk neerleggen, ligt de hele boel stil’, stelt zij in het artikel.

Jumbo bereikte eind vorig jaar op hoofdlijnen een akkoord over nieuwe arbeidsvoorwaarden voor zijn logistieke medewerkers. Daarvoor werd niet met de vakbonden, maar alleen met de centrale ondernemingsraad en ondernemingsraad supply chain onderhandeld. De regeling behoort volgens de supermarktketen zelf tot de beste in de sector.

Bron: Levensmiddelenkrant/De Telegraaf