Jumbo maakt Koningsontbijt gezonder | Levensmiddelenkrant

Jumbo maakt Koningsontbijt gezonder

VEGHEL - Jumbo Supermarkten biedt op vrijdag 22 april voor de vierde keer het Koningsontbijt aan. Dit jaar kiest de formule nadrukkelijk voor een gezond ontbijt.

Het door Jumbo verzorgde ontbijt kreeg in de eerdere edities veel commentaar van foodwatch. Met hagelslag en pindakaas op tafel zou het te veel ongezonde producten bevatten. Dit jaar is gekozen voor een gezondere variant. Commercieel directeur Colette Cloosterman-van Eerd: “We hebben onszelf voor deze editie nog meer uitgedaagd en gekeken hoe we feestelijk, bewust en gezond maximaal met elkaar kunnen verenigen.” Het Koningsontbijt bestaat dit jaar uit Campina Lang Lekker halfvolle melk, Milner Slanki smeerkaas naturel, Jumbo kipfilet, Hero original delight jam, zoete Yespers fruit & groente spread, Gouda's Glorie Halvarine, Jumbo volkoren brood, YAM licht meerzaden (glutenvrij brood), Jumbo rijstwafels meergranen, Junami appels en komkommer.

Aruba
Het gaat in totaal om maar liefst 1,2 miljoen ontbijtjes die de basisschoolkinderen voorafgaand aan de Koningsspelen krijgen. Het familiebedrijf wil kinderen stimuleren om elke dag te ontbijten. Naast scholen in Nederland, verzorgt Jumbo ook het ontbijt voor kinderen op Aruba en Curaçao. Eerder kwam uit onderzoek van TNS Nipo, in opdracht van Jumbo, naar voren dat in 15 procent van de gezinnen met schoolgaande kinderen niet elke dag wordt ontbeten.

Bron: Levensmiddelenkrant