Jumbo maakt meer ruimte vrij voor duurzame zuivel | Levensmiddelenkrant

Jumbo maakt meer ruimte vrij voor duurzame zuivel

VEGHEL- Jumbo schroeft de ambities met duurzame melkproducten verder op. Vanaf begin 2019 maakt de supermarktketen meer schapruimte vrij voor zuivel van het Jumbo Huismerk met het Beter Leven keurmerk en het Planet Proof keurmerk.

Jumbo wil voorloper zijn op het vlak van duurzame zuivel. Eerder sprak Jumbo uit om in 2022 uitsluitend duurzamere melkproducten te verkopen. “De introductie van de gecertificeerde melkproducten is een belangrijke vervolgstap om onze ambitie te kunnen realiseren”, zegt Olaf de Boer, executive director Buying & Merchandising bij de keten. “De keurmerken werken met recept voor mens, dier en milieu. Door beide keurmerken te voeren kunnen we blijven inspelen op de behoeften van de klant. De een vindt dierenwelzijn het belangrijkst, de ander juist de zorg voor het milieu.”

Naast de producten met keurmerken introduceert de supermarktketen in 2019 verschillende zuivelproducten van het huismerk onder het Beter Leven keurmerk met 1 ster. Dat is in samenwerking met de Dierenbescherming. Het huidige assortiment 3 sterren Beter Leven keurmerk op biologische zuivel van het huismerk blijft gehandhaafd.

Bron: Levensmiddelenkrant