Jumbo start bouw gemechaniseerd DC | Levensmiddelenkrant

Jumbo start bouw gemechaniseerd DC

NIEUWEGEIN- Jumbo heeft de bouw en inrichting van het nieuwe gemechaniseerde nationale distributiecentrum (NDC) in Nieuwgein ingeluid. De echtgenote van Karel van Eerd (grondlegger Jumbo Supermarkten), Kitty van Eerd, sloeg symbolisch de eerste paal.

Het toekomstige distributiecentrum verschijnt op een terrein ter grootte van ruim 200.000 m2 op bedrijventerrein De Liesbosch. Het NDC zal naar verwachting eind 2020 zijn deuren openen. Ceo Frits van Eerd: “Jumbo blijft sterk groeien. We voorzien een verdere toename van het aantal reguliere winkels, Foodmarkten en Jumbo City’s. Daarnaast spelen ook uitbreiding van het assortiment en de grote vraag naar online winkelmogelijkheden een rol van betekenis. Om deze groei in goede banen te leiden, zal ons NDC in Nieuwegein zich toeleggen op een snellere en efficiëntere toelevering van langer houdbare producten.”

Gemechaniseerd
In Nieuwegein komen volautomatische systemen die pallets naar zogenoemde opslaglocaties verplaatsen. Het mechanisatiesysteem bestaat uit drie subsystemen waarin de order, afhankelijk van de artikelkenmerken, handmatig of gemechaniseerd wordt verzameld. De Order Picking Machine (OPM) zorgt ervoor dat zo’n 75% van de artikelen gemechaniseerd op de rolcontainer wordt geplaatst. In het Dynamic Picking Ssyteem (DPS) worden kratten met behulp van een Pick by Light systeem gepickt en eveneens automatisch in een rolcontainer geplaatst. De overige artikelen worden handmatig verzameld.

Bron: Levensmiddelenkrant