Jumbo verduurzaamt drinkbekers | Levensmiddelenkrant

Jumbo verduurzaamt drinkbekers

VEGHEL - Jumbo verduurzaamt meer dan 27 miljoen van haar drinkbekers op jaarbasis. Om dit te bereiken onderzoekt het supermarktconcern waar en wanneer klanten en medewerkers gebruik maken van drinkbekers.

Het drinkbekerproject van Jumbo is door Rijkswaterstaat geselecteerd als icoonproject om bij te dragen aan minder en beter recyclebare bedrijfsafvalstromen. Olaf de Boer, Directeur Buying & Merchandising van Jumbo: “We hebben juist dít project ingediend, omdat we naast het verminderen en verbeteren van onze productverpakkingen, ook willen bijdragen aan hergebruik en recycling van verpakkings- en gebruiksmateriaal in het algemeen. Want alleen daardoor kunnen we toewerken naar circulariteit, waarin materialen na gebruik opnieuw ingezet kunnen worden. Met zo min mogelijk afval als belangrijkste resultaat.”

Beleid
De inspanningen van Jumbo bouwen voort op eerdere initiatieven om afval in de keten te verminderen en sluiten aan op het vandaag gepresenteerde beleid op verpakkingen van brancheorganisatie CBL. Jumbo committeert zich hiermee aan twintig procent reductie van verpakkingsmateriaal in 2025. Daarnaast moet 95 procent van alle verpakkingsmaterialen vanaf dat jaar recyclebaar zijn. Voor plastic flessen geldt dat deze voor minimaal de helft uit gerecycled PET moeten zijn gemaakt. Jumbo zoekt bovendien actief naar alternatieven voor plastic producten en verpakkingen voor eenmalig gebruik.

Bron: Levensmiddelenkrant