Poiesz lanceert personal shopper service | Levensmiddelenkrant

Poiesz lanceert personal shopper service

SNEEK - Poiesz biedt in samenwerking met Van Smaak maaltijdservice en zorggroep Liante ‘personal shopper service’ aan.

Eind 2018 werd Poiesz benaderd door Zorggroep Liante met het verzoek om het interne winkeltje in de locatie Rikkingahof in Oosterwolde te bevoorraden, omdat de lokale rijdende winkel ermee wilde stoppen. Poiesz dacht naar eigen zeggen met Zorggroep Liante mee om nog meer tegemoet te komen aan het sociale aspect van het winkeltje. Het idee van een ‘personal shopper team’, gevormd door vrijwilligers van Zorggroep Liante, werd geboren.

De personal shoppers bestellen dagelijks via de webwinkel van Poiesz online boodschappen voor de bewoners aan de hand van hun boodschappenlijstjes. “Bij het gezamenlijk uitzoeken van de boodschappen, onder het genot van een kopje koffie, is er alle aandacht voor de bewoner. In plaats van een schap met slechts een aantal producten kunnen de bewoners nu kiezen uit een volledige supermarktassortiment. Dat is in een winkeltje niet te doen in verband met de korte houdbaarheid van veel verse producten”, vertelt Annet Everaarts van Poiesz.

Van Smaak
De boodschappen worden vanuit de Poiesz supermarkt in Oosterwolde afgeleverd door een vrijwilliger van Van Smaak (onderdeel van Poiesz Supermarkten). Deze vrijwilliger bezorgde al warme maaltijden van Van Smaak bij de bewoners en neemt nu ook de bestelde boodschappen mee. “Dit is een geweldige samenwerking tussen Zorggroep Liante, Van Smaak en Poiesz”, aldus Everaarts. “Dankzij de vrijwilligers kunnen de bewoners gebruik maken van deze unieke service en genieten zij van de persoonlijke tijd en aandacht”.

 Bron: Levensmiddelenkrant