Super Supermarkten stimuleren seizoensproducten | Levensmiddelenkrant

Super Supermarkten stimuleren seizoensproducten

WOERDEN- Supermarkten met het Super Supermarkt Keurmerk gebruiken deze wintermaand de groente- en fruitkalender van Milieu Centraal om klanten te helpen een milieubewuste keuze te maken.

Kiezen voor seizoensgebonden groente en fruit is beter voor het milieu en de producten zijn vaak gemakkelijk verkrijgbaar en daardoor goedkoper. In SSK supermarkten vind je informatie over welke producten nu in het seizoen zijn en kookinspiratie voor een maaltijd met seizoensproducten.

App
Via de groente- en fruitkalender app van Milieu Centraal kunnen consumenten nagaan welke groente en fruit goede keuzes zijn. Naast de seizoenstoppers die in de winter van Nederlandse bodem komen, zoals boerenkool, pastinaak, pompoen en stoofperen, kunnen ook meer groente- en fruitsoorten een goede keuze zijn voor het milieu. Andijvie uit Spanje of bloemkool uit Frankrijk klinken misschien niet direct als een milieuvriendelijke keuze, aldus het persbericht van Super Supermarkten, maar zijn vanwege de beperkte uitstoot van broeikasgassen toch verantwoord en milieuvriendelijker dan hun soortgenoten uit de verwarmde kas in Nederland. In de app worden de milieuvriendelijke keuzes in het groen aangeduid met scores A en B.

Bron: Levensmiddelenkrant