Zware bestuurstop Ahold | Levensmiddelenkrant

Zware bestuurstop Ahold

AMSTERDAM - Het samengaan van Ahold met Delhaize gaat op het het niveau van bestuurders en commissarissen voor veranderingen zorgen. Zo wordt bijvoorbeeld de vergadertafel van de raad van commissarissen erg druk bezet.

Maar liefst 14 personen krijgen een plek in het toezichthoudende orgaan van het gecombineerde bedrijf. Zeven zijn er afkomstig van Ahold, de andere helft van Delhaize.

President-commissaris van Delhaize Mats Jansson wordt voorzitter van de raad, terwijl Jan Hommen en Jacques de Vaucleroy de rol van vice-voorzitter zullen krijgen. Jansson en zijn evenknie Hommen van Ahold vormen het zogenoemde presidium van de raad.

Dick Boer, de huidige topman van Ahold, wordt de bestuursvoorzitter van de combinatie. Frans Muller, de huidige topbestuurder van Delhaize, wordt vice-bestuursvoorzitter en gaat de integratie leiden. Jeff Carr, de huidige financieel directeur van Ahold, krijgt deze rol bij Ahold Delhaize. De financieel verantwoordelijke van Delhaize, Pierre Bouchut, wordt operationeel directeur voor Europa.

De huidige operationeel directeuren van Ahold en Delhaize in de Verenigde Staten, James McCann en Kevin Holt, behouden hun functie.

Bron: ANP