Aantal voedselkeurmerken in de lift | Levensmiddelenkrant

Aantal voedselkeurmerken in de lift

UTRECHT - Er komen nog steeds nieuwe duurzaamheidslogo’s voor voeding op de markt. Dat blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal.

De teller staat bijna op 100, maar slechts 10 keurmerken op voeding zijn topkeurmerken volgens de organisatie. Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vroeg Milieu Centraal om alle keurmerken en bedrijfslogo’s langs de meetlat te leggen. De beoordelingen zijn terug te vinden in de Keurmerkenwijzer. Na grondige beoordeling bleken 10 keurmerken echte toppers te zijn, aldus Milieu Centraal. “Ze stellen hoge eisen aan milieu, eerlijke handel en dierenwelzijn en hun controle is goed. Al blijven er altijd nog verbeterpunten mogelijk”, zegt Kirsten Palland van Milieu Centraal. “Opvallend is deze keer dat er vooral in de productgroep vlees veel nieuwe duurzaamheidslogo’s op de markt zijn gekomen”.

De 10 topkeurmerken zijn ASC, Beter Leven 2 en 3-sterren, Demeter, EKO, Europees keurmerk voor biologisch, Fairtrade, MSC, On the way to PlanetProof, Rainforest Alliance en UTZ.

Bron: Levensmiddelenkrant