Fabrikanten

Acht World Beer Awards voor Hertog Jan

ARCEN – Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is volgens de jury ’s werelds lekkerste bier binnen de categorie ‘Wold’s Best Flavoured Wood Aged’. Ook is het bier ‘Country Winner’. De brouwer uit Arcen neemt in totaal acht prijzen mee van de World Beer Awards.

Mathijs van Eeten |

Ander bier van Hertog Jan dat in de prijzen valt is Vatgerijpt Hooghoudt, die goud wint in de eerder genoemde categorie. Pilsener, Grand Prestige, Winterbier, Lentebock en Weizener vallen eveneens in de prijzen. Ook die zijn ‘Country Winner’, oftewel de beste van Nederland.

Samenwerking
Meesterbrouwer bij Hertog Jan Gerard van den Broek is trots: “Heel bijzonder dat onze oer-Hollandse samenwerking met Myriam Hendrickx, de meesterdistillateur van Rutte, heeft geleid tot een bier dat wereldwijd in de prijzen valt. Ook de gouden medaille voor onze Vatgerijpt Hooghoudt is een geweldige erkenning voor onze vatgerijpte Grand Prestige, een speciaal proces waar we in onze brouwerij in Arcen veel tijd en aandacht aan besteden. Daarnaast is het fantastisch dat maar liefst zes van onze bieren zich de beste van Nederland mogen noemen in hun categorie. Hier gaan we zeker met zijn allen op proosten!”

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is één van de bieren uit de Vatgerijpt Jenever editie van 2019. In een unieke samenwerking tussen Hertog Jan en Nederlandse jeneverdestillateurs kwamen twee karakteristieke Nederlandse kwaliteitsproducten samen voor een unieke smaakbeleving. De Vatgerijpte bieren waren eerder dit jaar select verkrijgbaar en inmiddels helemaal uitverkocht, aldus de brouwer.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops

hertog-jan-grand-prestige-vatgerijpt-rutte-breed.png
meesterbrouwer-gerard-van-den-broek.jpg