AH doet mee aan Voedselverspillingsapp | Levensmiddelenkrant

AH to go-winkels kunnen zich aansluiten

AH doet mee aan Voedselverspillingsapp

ZAANDAM – Albert Heijn heeft zich aangesloten bij Too Good to Go, de app tegen voedselverspilling. Too Good To Go bestrijdt voedselverspilling door winkels te helpen hun producten te verkopen die anders weggegooid moeten worden, omdat ze de volgende dag niet meer verkocht kunnen worden.

Van de producten worden zogeheten ‘Magic Boxen’ gemaakt die klanten tegen een gereduceerd tarief kunnen kopen. Wat zij krijgen, is afhankelijk van wat er op een dag overblijft. “Een win-win-winsituatie voor AH to go, klanten én het milieu”, benadrukt een woordvoerder van Albert Heijn. “Het concept is simpel. In de app zie je op de kaart of in de lijst welke AH to go in de buurt een Magic Box aanbiedt. Je bestelt en betaalt de box in de app en haalt ‘m zelf op bij de AH to go. De inhoud van de box in afhankelijk van wat er die dag overblijft. Het is dus altijd een verrassing wat in de box zit. Dit kan bijvoorbeeld een combinatie zijn van een lekkere maaltijd, een salade en iets te drinken. De box kost €4 en heeft een waarde van €12.”
AH to go winkels kunnen zich aanmelden bij Too Good To Go en elke dag het aantal boxen plaatsen dat zij willen aanbieden. Dit geldt voor de eigen winkels en de AH to go in het Amsterdam UMC, locatie VUmc.