AH XL wint Westland Kaasrapport 2012 | Levensmiddelenkrant

AH XL wint Westland Kaasrapport 2012

HUIZEN - Albert Heijn XL heeft de hoofdprijs in de wacht gesleept bij het jaarlijks door Westland Kaasspecialiteiten uitgeschreven Kaasrapport. AH XL heeft zowel de beste bedienings- als zelfbedieningsafdeling kaas.

Het Westland Kaasrapport is een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door GfK. Dit onderzoek is voor het negende achtereenvolgende jaar uitgevoerd volgens dezelfde methodiek als het bekende GfK Zomer- en Kerstrapport. Hierbij beoordeelt de consument zijn/haar eigen supermarkt, warenmarkt of kaasspeciaalzaak op aspecten als aanbiedingen, lage prijzen en keuze. Voor de bedieningsafdeling worden ook kwaliteit, wachttijden, vriendelijkheid personeel en deskundigheid personeel gemeten.

EMTÉ
Vorig jaar stond AH XL in zowel Zelfbediening als Versafdeling op de 2e plaats. EMTÉ, de winnaar van vorig jaar in beide afdelingen, is dit jaar terecht gekomen op de 3e plaats – in Zelfbediening deelt het die plaats met PLUS. Jumbo neemt een zeer sterke tweede plaats in beslag.

Deskundigheid
De scores voor de kaasafdelingen laten in de afgelopen jaren een geleidelijke groei zien. De consument waardeert met name de vriendelijkheid van het kaaspersoneel steeds meer.
Dit jaar is voor het eerst ook deskundheid van kaaspersoneel in beeld gebracht. Dit element wordt bij supermarkten relatief slecht beoordeeld, zeker in vergelijking met andere verkoopkanalen zoals de markt en kaasspeciaalzaken, die zich hier mee onderscheiden.

Bron: Westland Kaasspecialiteiten