Ahold Delhaize mag filialen terugkopen | Levensmiddelenkrant

Ahold Delhaize mag filialen terugkopen

WASHINGTON - Ahold Delhaize mag twee winkels terugkopen van de Amerikaanse supermarktketen SuperValu. Toezichthouder Federal Trade Commission (FTC) heeft daar goedkeuring voor gegeven.

Het gaat om twee filialen die SuperValu eerder verwierf als gevolg van de fusie van Ahold en Delhaize in 2016. De Nederlandse en Belgische supermarktketens moesten destijds diverse Amerikaanse filialen afstoten, omdat de mededingswaakhond in de Verenigde Staten anders geen groen licht wilde geven voor hun samensmelting.

Het lukte SuperValu niet om deze twee zaken goed te laten draaien, want de verkopen gingen flink omlaag. De keten heeft geprobeerd om andere partijen te bewegen de winkels over te nemen. Dat lukte aanvankelijk niet en SuperValu dreigde al de vestigingen te sluiten. Dat is de reden dat de FTC akkoord is gegaan met het terugkopen van de filialen. Delhaize is van plan in de winkels te investeren. De toezichthouder denkt dat dit zowel voor het personeel als voor de consumenten in de betreffende plaatsen gunstig zal uitpakken.

Bron: ANP