Albert Heijn dekt langste gourmettafel van Nederland | Levensmiddelenkrant

Albert Heijn dekt langste gourmettafel van Nederland

ZAANDAM/GRONINGEN – Albert Heijn heeft de langste gourmettafel van Nederland gedekt. Op de Vismarkt in Groningen kwamen zondag 16 december meer dan 500 mensen bijeen om samen de gourmetgerechten van AH te eten.

Dit is tevens de start van gourmetbijeenkomsten die zo’n 200 winkels tot aan kerst initiëren. Met al deze gourmetinitiatieven wil Albert Heijn de Nationale Gourmetdag claimen die voortaan op 16 december plaatsvindt.

Albert Heijn heeft dit jaar de kersttrends weer op een rijtje gezet. Uit onderzoek van PanelWizard blijkt dat Nederlanders in de meeste gevallen voor een meergangendiner (52%) kiezen. Het ouderwets gezellige gourmetten staat op de tweede plaats (34%), gevolgd door een diner in tapasvorm (18%) en steengrillen (8%). Gourmetten is al jaren populair en deze trend wordt van generatie op generatie overgedragen: dit jaar zetten vooral jongeren onder de 30 hun gourmetstel op tafel (44%). Daarnaast blijft shared dining populair.

Albert Heijn heeft voor de lange gourmettafel Reso VanHarte (dat zich inzet om sociaal isolement onder de aandacht te brengen) uitgenodigd om mee te eten. Alle producten die over zijn na de avond en waarvan de voedselveiligheid is gewaarborgd wordt gedoneerd aan de Voedselbank Groningen.   

Bron: Levensmiddelenkrant