Fabrikanten

Bakkersland verkoopt zuurstofarm verpakte activiteiten

HEDEL - Bakkersland heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van de zuurstofarm verpakte (ZAV) broodproducten. Dutch Bakery wordt de nieuwe eigenaar. 

De verkoop van de zuurstofarm verpakte activiteiten past in de strategie van Bakkersland om zich te focussen op de productie van dagvers brood, winkelafbak brood en gebak. Bij de verkoop zijn de bakkerijen in Tilburg en Eindhoven en het distributiecentrum in Tilburg betrokken. Met de verkoop aan Dutch Bakery is een soepele voortzetting van de dienstverlening aan klanten gegarandeerd. “Met de verkoop van de ZAV activiteiten kunnen we ons nog verder specialiseren in het vervaardigen van de beste dagvers- en winkelafbak producten”, aldus ceo Chris Deen van Bakkersland. “Daarmee kunnen we onze sterke marktpositie in deze segmenten verder verbeteren en groei realiseren. De ZAV activiteiten sluiten goed aan bij de strategie en organisatie van Dutch Bakery. We zijn dan ook blij dat we in hen een solide koper hebben gevonden die al jaren gespecialiseerd is in dit segment.”

Toonaangevend
“Met de focus die Dutch Bakery al decennia lang heeft op het ontwikkelen en bakken van thuisafbak-brood, gecombineerd met de schaalgrootte van de van Bakkersland overgenomen activiteiten, zal een toonaangevende onderneming ontstaan in de Nederlandse thuisafbak-markt,” aldus ceo Jefrem Schapendonk van Dutch Bakery.

Bron: Levensmiddelenkrant

bakkersland.jpg