Fabrikanten

Bavaria ’s werelds ‘beste familiebedrijf’

LIESHOUT –Bavaria heeft een mooie prijs in de wacht gesleept. De bierbrouwer is verkozen tot ’s werelds beste familiebedrijf.

In het Zwitserse Montreux ontving Bavaria tijdens de Top van het Family Business Network International de Global Business Waard van IMD-Lombard Odier. De prijs is een erkenning voor de wijze waarop die bedrijven familiebelang verenigen met zakelijk belang en traditie combineren met innovatie en daarbij ondubbelzinnige betrokkenheid bij de plaatselijke gemeenschap tonen. Dit jaar werd de Award voor de 20e keer uitgereikt en wordt eer bewezen aan een lange lijst prestigieuze ontvangers ervan.

Neven
De jury heeft voor Bavaria gekozen omdat de familie Swinkels – sinds 1764 eigenaar van Bavaria – heeft laten zien uitzonderlijk veerkrachtig en innovatief te zijn bij het vinden van oplossingen om hun bedrijfsmodel aan veranderende industrie- en marktstructuren aan te passen. Zo meldt het persbericht. Het visionaire leiderschap van de familie is niet alleen zichtbaar in zakelijk opzicht maar ook in hun oplossingen voor de klassieke dilemma’s binnen familiebedrijven en hun flexibiliteit bij het definiëren van structuren die de identiteit van het familiebedrijf duurzaam versterken en bij de investering die gedaan wordt om de komende generaties bij het bedrijf te betrekken. “Het is de taak van elke generatie om uit te vinden wat er in de maatschappij gebeurt en zich daaraan aan te passen. Het is een kwestie van ‘fris’ blijven,” aldus Jan-Renier Swinkels (7e generatie, directievoorzitter).  Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door een team neven van de zevende generatie, dat originele marketingstrategieën en succesvolle strategieën voor nichemarkten heeft ontwikkeld om nationaal en internationaal te kunnen concurreren met mondiale miljardenbedrijven, aldus de jury.

Stimulans
Mede-eigenaar Jan Renier Swinkels: "Wat fantastisch dat wij als familie de IMD-Lombard Odier Global Family Business Award in ontvangst mogen nemen. Een prachtige erkenning voor de passie en het vakmanschap waarmee we al meer dan 300 jaar bier brouwen en onze brouwerij runnen. Als familie kijk je continu naar de lange termijn. Iedere generatie heeft de brouwerij in bruikleen van hun kinderen en kleinkinderen. Dat betekent dus dat continuïteit boven alles gaat. Deze mooie award is voor ons dus geen begin- of eindpunt. Het is een blijk van waardering en een extra stimulans om onze droom na te blijven jagen: de brouwerij nog mooier doorgeven dan ze nu al is. We hebben in al die jaren veel kunnen bereiken door ons gezamenlijke aanpassingsvermogen. De wereld verandert voortdurend en als je wilt groeien zul je daar op in moeten spelen. Dank aan iedereen, en in het bijzonder onze medewerkers, die bijgedragen hebben aan de mooie brouwerij zoals deze er vandaag de dag staat."

Eerdere winnaars van de award zijn: LEGO, Ayala Corporation, S.C. Johnson, Hermès, Barilla, Yazaki Corporation, Merck, Firmenich en de Bel Groep.

 

Bron: Levensmiddelenkrant

familie_swinkels-a900x525.jpg