Benders zet Fooddrome door als Beej Benders | Levensmiddelenkrant

Benders zet Fooddrome door als Beej Benders

VENLO – In de voormalige Ter Huerne-winkel in Venlo gaat PLUS-ondernemer Geert Benders een nieuwe vershal neerzetten. Beej Benders moet retail en horeca laten samensmelten en meer transparantie in de versketen overbrengen.

Eind 2016 moeten de deuren opengaan in het ruim 2300 vierkante meter tellende pand, met op de eerste verdieping nog eens 1000 vierkante meter. Een aanbod van 4000 tot 5000 sku’s van zoveel mogelijk lokaal vers, met aanvullend kw. “Lokaal waar het kan, elders waar het moet”, aldus de ondernemer. Cosmetica, papierwaren en schoonmaakmiddelen zullen er niet te koop zijn, wel producten die samen met de verswaren een complete maaltijd vormen.

Horeca
Beej Benders wordt een mengvorm van de traditionele voedingswinkel en horeca, laat de ondernemer in een bericht weten. De boventoon in het assortiment wordt gevoerd door verse producten en vers bereide gerechten, die ter plekke of thuis geconsumeerd kunnen worden. Er is ook ruimte voor workshops, demonstraties en producten van lokale speciaalzaken en startende ondernemers, aldus de ontwikkelaar. Horeca zal geen aparte afdeling worden, maar bij de verschillende versafdelingen een plek krijgen.

Fooddrome
Benders zet in het nieuwe concept door wat hij twee jaar geleden met ‘vers-foodpaleis’ Fooddrome beoogde. Over de doorontwikkeling naar Beej Benders en de transparantie die de ondernemer in de keten wil terugbrengen, leest u meer in de volgende Levensmiddelenkrant. Geen abonnement? Vraag er hier één aan of koop een los exemplaar voor 15 euro.
 

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops